ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός - Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε μεσαία τάξη και φτωχούς

Προϋπολογισμός - Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε μεσαία τάξη και φτωχούς

Στην ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει λόγο για αλλεπάλληλες απάτες της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που επιβεβαιώνει ο προϋπολογισμός. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για απάτη για τα χαμηλά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη, απάτη στο κοινωνικό μέρισμα, απάτη για την ανάπτυξη που υποσχόταν, απάτη για τη στήριξη των εργαζομένων, απάτη για τους συνταξιούχους, αλλά και απάτη τα περί αξιοκρατίας αλλά «ασφάλειας».

Στο πλαίσιο αυτό, θα τονίσει ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι άδικος για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ανακόπτει την πορεία δίκαιης ανάπτυξης που χαράχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ από την έξοδο από τα μνημόνια, προβλέπει βαθιές περικοπές στο κοινωνικό κράτος (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια), μειώσεις στα κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογραμμίσει ότι ο προϋπολογισμός της ΝΔ βασίζεται στο παγκοσμίως αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που υπόσχεται ανάπτυξη αν μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και συγχρόνως οι φόροι για λίγες μεγάλες επιχειρήσεις. Ελαφρύνσεις για ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα αντί για ενίσχυση των μισθών και της κατανάλωσης. Ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς, ικανό να δημιουργήσει εκ νέου συνθήκες κρίσης και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός 2020: LIVE οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: 4.500 παραβιάσεις αυτοί; 4.500 αναχαιτίσεις εμείς

Σχετικές ειδήσεις