ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Πρωτόπαπας: Τα σενάρια εξόδου από το Ευρώ δεν θα δικαιωθούν

Χρ. Πρωτόπαπας: Τα σενάρια εξόδου από το Ευρώ δεν θα δικαιωθούν

Την αισιοδοξία του, για το μέλλον της χώρας, εξέφρασε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εκτιμώντας πως δεν θα δικαιωθούν τα σενάρια για μορφές εξόδου της Ελλάδας, από την Ευρωζώνη.

«Να απειλήσει κανείς τους Έλληνες πολίτες θα ήταν τεράστιο λάθος και κανείς δεν το κάνει. Δείτε τι γίνεται έξω, ρωτήστε έξω, δείτε τι είπε προχθές ο Μόντι, το είπε δημόσια ο άνθρωπος, ήτι λένε διάφοροι αναλυτές και παράγοντες και στελέχη και στη Γερμανία και στη Γαλλία και αλλού, ο κίνδυνος δεν έχει φύγει, ο κίνδυνος υπάρχει. Γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι επεξεργάζονται σενάρια ορισμένοι αυτή τη στιγμή για μορφές εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Εγώ δεν θεωρώ ότι θα δικαιωθούν, είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, έχει ένα λαό που μπορεί να αγωνιστεί και να τα καταφέρει, έχει ένα Πρωθυπουργό που αυτή τη στιγμή χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού. Ας τον βοηθήσουμε θυσιάζοντας και το κομματικό συμφέρον, και το προσωπικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Για εκλογές

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε πως αν πάμε σε εκλογές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση και το PSI, δεν θα μιλάμε για την Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα, αυτή την Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα, θα μιλάμε για μια κατεστραμμένη Ελλάδα, και επεσήμανε πως η στήριξη της προσπάθειας Παπαδήμου σήμερα, είναι όρος επιβίωσης της χώρας, δεν είναι κάτι που αλά καρτ που μπορούμε να το κάνουμε ή να μην το κάνουμε.