ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικό συναγερμό η ΝΔ

Σε εκλογικό συναγερμό η ΝΔ

Έτοιμη να δώσει τη μάχη των εκλογών εμφανίζεται η Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά να προεδρεύει το μεσημέρι στις 4 της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος, με θέμα: «Πολιτικός Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εθνικών εκλογών».

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να στείλει και σήμερα αυστηρό μήνυμα πως δεν θα δεχθεί ολιγωρίες και πως στηρίζει το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, το οποίο όμως θα πρέπει να έχει έρθει εις πέρας μέχρι και πριν από το Πάσχα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να αναφερθεί στην περιορισμένη διάρκεια ζωής του μεταβατικού σχήματος, που όπως συνηθίζει να λέει, αποτελεί «βαλβίδα ασφαλείας», για την κοινωνία, καθώς και στο προκαθορισμένο «αναπόφευκτο» έργο του υπάρχοντος σχήματος, δηλαδή την εκταμίευση της 6ης δόσης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να αναφερθεί και στα θέματα των ημερών, όπως η δίωξη Καπελέρη αλλά και οι σοβαρότατες καταγγελίες των δυο οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.

Για το δεύτερο μάλιστα θέμα, η Συγγρού έχει δώσει ήδη το στίγμα της, με μια λακωνική δήλωση του αρμοδίου τομεάρχη του κόμματος, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, με την οποία ζητά την ανάσυρση του φακέλου των καταγγελιών και τη συνέχιση της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μέχρις ότου καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα επί της ουσίας, αφού λάβει υπόψη τα στοιχεία και τα ονόματα που θα κατατεθούν.

Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει πως μέχρι τις εκλογές θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ασκώντας κριτική όπου χρειάζεται και εκφράζοντας τις διαφωνίες του σε ζητήματα που δεν σχετίζονται με το λόγο σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης, αφού «οι θέσεις του κόμματος δεν είναι πουκάμισα για να αλλάζουν».

Επιπλέον, αναμένεται να δώσει το στίγμα του, στις προθέσεις της τριμερούς να ζητήσει νέα οριζόντια μέτρα, ξεκαθαρίζοντας την αντίθεσή του και σημειώνοντας πως οποιαδήποτε πρωτοβουλία απαιτηθεί, είναι έργο της επόμενης εκλεγμένης από το λαό κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο τη σημερινής συνεδρίασης, θα τεθεί όπως όλα δείχνουν και το ζήτημα των προεκλογικών εξορμήσεων του κόμματος, αφού ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί την εξωτερίκευση του «γαλάζιου προγράμματος», που είναι πια σε τελικό στάδιο.