Συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις ζητά ο Τσίπρας

Newsroom Newsroom

Συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις ζητά ο Τσίπρας

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις κρίσιμες εξελίξεις και τη στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα επώδυνα μέτρα που θα δεσμευθεί να λάβει, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως η κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να διαπραγματευτεί και να συναποφασίσει με τους δανειστές επιλογές που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, χωρίς να διαθέτει γνήσια λαϊκή εντολή.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο καλείται να διαπραγματευτεί και να συναποφασίσει με τους δανειστές μας επιλογές που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, χωρίς να έχει γνήσια λαϊκή εντολή και καμία νομιμοποίηση από τους πολίτες. Ταυτόχρονα, μια επιχείρηση εκβιασμού και εκφοβισμού έχει ξεκινήσει τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Η τρόικα και οι αγορές, ο πρωθυπουργός και τα τρία κόμματα που τον στηρίζουν, όσο και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, επιχειρούν με δηλώσεις τους να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, ώστε να αποδεχτούν νέα σκληρά μέτρα και να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Επειδή δεν είναι δυνατόν το ελληνικό Κοινοβούλιο για άλλη μία φορά να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνονται συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς ενημέρωση των πολιτών, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, σας ζητώ το συντομότερο δυνατόν τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, με αποκλειστικό θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις και τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα επώδυνα μέτρα που θα δεσμευτεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved