ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιμνημονιακό μέτωπο της Αριστεράς προτείνει ο Τσίπρας

Αντιμνημονιακό μέτωπο της Αριστεράς προτείνει ο Τσίπρας

Την πρότασή του για συγκρότηση ενιαίου πλειοψηφικού μετώπου της Αριστεράς κατά του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Βερολίνο όπου και βρίσκεται για να μετάσχει σε εκδήλωση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς για τη συγκρότηση μετώπου «με στόχο την κατάργηση του Μνημονίου και την αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας και των ανάλγητων μέτρων» και εκτίμησε ότι το μέτωπο θα μπορούσε να είναι και πλειοψηφικό.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προσχηματικές τις αρνήσεις του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς να μετάσχουν σε ένα τέτοιο μέτωπο, σημειώνοντας ότι «η κυρία Παπαρήγα μας κατηγορεί ότι είμαστε υπερβολικά ευρωπαϊστές και ο κ. Κουβέλης ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές».

«Όποιοι σε αυτή την κρίση σκέφτονται με όρους μικροκομματικού οφέλους, στο τέλος θα ζημιωθούν, διότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν την ειλικρινή προσπάθεια των κομμάτων να απαντήσουν στο πρόβλημα και όχι στην αύξηση των ποσοστών τους», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ των συντονισμένων δράσεων σε όλη την Ευρώπη κατά των πολιτικών λιτότητας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα.