ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis - Προανακριτική: Ένα μήνα προθεσμία ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Υπόθεση Novartis - Προανακριτική: Ένα μήνα προθεσμία ζητά ο Παπαγγελόπουλος
INTIME NEWS

Ένα μήνα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές του ευθύνες στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που κλήθηκε σήμερα ως «ύποπτος», για «παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο», αλλά και προκειμένου να ενημερωθεί για τα δικαιώματα του, όπως αυτά απορρέουν από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ζήτησε αντίγραφα δικογραφίας και των καταθέσεων στην Επιτροπή που φαίνεται να αριθμούν κοντά στις 200.000 σελίδες, επιμένοντας παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος που συνοδευόταν από τον συνήγορο του Δημήτρη Τσοβόλα, κατέθεσε μάλιστα, και λίστα μαρτύρων, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί έως σήμερα επιβεβαιώνουν τις αρχικές του αιτιάσεις ότι είναι πολιτική η δίωξη του.

Στην Επιτροπή φέρεται να έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Δ. Τσοβόλας: Δεν γίνεται όλα αυτά να γίνονται μετά από όλα όσα επικαλείται ο Σαμαράς και να μην καλείται.Θέλουμε το στικάκι με το υλικό, την κατάλληλη προθεσμία, και σαφές κατηγορητήριο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε τότε μάρτυρες που προτείνω. Αν δεν γίνει, θα έχετε διαπράξει κατάχρηση εξουσίας

Με την είσοδο του στην αίθουσα, ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε το σύνολο της δικογραφίας.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τον τρόπο που θα πάρω αντίγραφα και αριθμό σελίδων για να ασκήσω τα δικαιώματα μου.

Ι. Μπουγάς: Δεν έχω εκτίμηση για όλο τον όγκο, αλλά είναι έτοιμα, ψηφιοποημενα, σήμερα. Είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διάβασα για 200.000 στον τύπο. Είναι πάνω από 100.000. σελίδες;

Ι. Μπουγάς: Ναι είναι

Το θέμα της προθεσμίας έθεσε ο συνήγορος του.

Δ. Τσοβόλας: Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θέλουμε να σεβαστούμε την διαδικασία. Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Δείτε στην gallery το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: «Εγώ τη δολοφόνησα» (pics)