ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis - Προανακριτική: Στις 15 Ιουνίου απολογείται ο Παπαγγελόπουλος

Υπόθεση Novartis - Προανακριτική: Στις 15 Ιουνίου απολογείται ο Παπαγγελόπουλος
INTIME NEWS

Ένα μήνα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές του ευθύνες στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά πλειοψηφία η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, αποφάσισε να καλέσει ανωμοτί για εξηγήσεις τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τα 3 μη πολιτικά πρόσωπα στις κάτωθι ημερομηνίες:

  • Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καλείται στις 15 Ιουνίου 2020.
  • Ιωάννης Φιλιππάκης, καλείται στις 18 Ιουνίου 2020
  • Αλέξανδρος Τάρκας, καλείται στις 23 Ιουνίου 2020
  • Γιάννα Παπαδάκου, καλείται στις 24 Ιουνίου 2020

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που κλήθηκε σήμερα ως «ύποπτος», για «παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο», αλλά και προκειμένου να ενημερωθεί για τα δικαιώματα του, όπως αυτά απορρέουν από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ζήτησε αντίγραφα δικογραφίας και των καταθέσεων στην Επιτροπή που φαίνεται να αριθμούν κοντά στις 200.000 σελίδες, επιμένοντας παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος που συνοδευόταν από τον συνήγορο του Δημήτρη Τσοβόλα, κατέθεσε μάλιστα, και λίστα μαρτύρων, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί έως σήμερα επιβεβαιώνουν τις αρχικές του αιτιάσεις ότι είναι πολιτική η δίωξη του.

Στην Επιτροπή φέρεται να έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Δ. Τσοβόλας: Δεν γίνεται όλα αυτά να γίνονται μετά από όλα όσα επικαλείται ο Σαμαράς και να μην καλείται.Θέλουμε το στικάκι με το υλικό, την κατάλληλη προθεσμία, και σαφές κατηγορητήριο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε τότε μάρτυρες που προτείνω. Αν δεν γίνει, θα έχετε διαπράξει κατάχρηση εξουσίας

Με την είσοδο του στην αίθουσα, ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε το σύνολο της δικογραφίας.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τον τρόπο που θα πάρω αντίγραφα και αριθμό σελίδων για να ασκήσω τα δικαιώματα μου.

Ι. Μπουγάς: Δεν έχω εκτίμηση για όλο τον όγκο, αλλά είναι έτοιμα, ψηφιοποημενα, σήμερα. Είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διάβασα για 200.000 στον τύπο. Είναι πάνω από 100.000. σελίδες;

Ι. Μπουγάς: Ναι είναι

Το θέμα της προθεσμίας έθεσε ο συνήγορος του.

Δ. Τσοβόλας: Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θέλουμε να σεβαστούμε την διαδικασία. Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Δείτε στην gallery το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

Παπαγγελόπουλος: Θα στοιχειώνω τον ύπνο και το ξύπνιο τους

Χαρακτηριστικά Όρμπαν απέδωσε στους κατηγόρους του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές του ευθύνες στην υπόθεση της Novartis να καταθέσει ως «ύποπτος».

«Θα στοιχειώνω τον ύπνο και το ξύπνιο τους, δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει» είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, μετά την κατάθεση του αιτήματος του για ένα μήνα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του αλλά και του καταλόγου με τους μάρτυρες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Όρμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο μπροστά σε αυτά που μου κάνουν… Αν μπορούσαν θα με φώναζαν κι αύριο κάποιοι… Εγώ, εδώ, θα είμαι μπάστακας. Θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους. Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει… Πάνε να ξεπλύνουν τη Novartis και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ… Θα ακούσουν αυτά που τρέμουν, για όλους, δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ειπωθούν… Σταγόνα- σταγόνα τους είχα πει, αυτοί πάνε βρόγχο- βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους, εγώ θα τους πάω σταγόνα- σταγόνα με καθαρό νεράκι… Θέλουν να σέρνεται στη Δικαιοσύνη και να λένε τα έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγγελόπουλος… Ακόμη δεν έχω πει ούτε το 1/10 απ΄όσα έχω να τους καταλογίσω… Αυτοί ειναι συμμορίτες, όχι εγώ…

Σε άλλο σημείο, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι επιχειρείται ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. «Το μόνο αδίκημα που βγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ζωοκλοπή, τους έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη».

Ο συνήγορος του εκ μέρους του πελάτη αναφέρθηκε στην κλήση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Να εξειδικευτούν τα αδικήματα, να έρθουν όλοι οι προϊστάμενοι (σ.σ. Εισαγγελία Πρωτοδικών, Εισαγγελία Εφετών, Οικονομικού Εγκλήματος κλπ.) να πουν αν πήρε ποτέ ένα τηλεφώνημα, όχι επιλεκτικά, όλοι, να πουν αν άκουσαν ποτέ λέξη Ρασπούτιν», ανέφερε ο κ. Τσοβόλας, ο οποίος αναφερόμενος στην προθεσμία που ζήτησε, είπε: «Ζητήσαμε ένα μήνα προθεσμία, αλλιώς θα τους κάνω να χοροπηδάνε… Δεν αποφάσισαν για χρόνο προθεσμίας, είναι σχεδόν 100.000 σελίδες η δικογραφία… Ανάλογα με την προθεσμία θα καθορίσουμε την πορεία μας… Αν πουν την άλλη Τρίτη θα τους κάνω να χοροπηδάνε… Έχουν γελοιοποιηθεί τους είπα (σ.σ. στα μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή) στη συνείδηση λαού οι επιτροπές…».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσοβόλα, στα χέρια τους έχουν πάρει μόνον τις 10.000 από τις 100.000 σελίδες της δικογραφίας και των πρακτικών και τίποτα μετά την κατάθεση στην Επιτροπή της Ξένης Δημητρίου.

«Χθες πήραμε τα έγγραφα που είχαν στείλει οι εισαγγελείς… Μόνον καταθέσεις έχουμε πάρει κι όχι όλες… Σε πλημμελήματα, απλά σου δίνουν προθεσμία 15-30 μέρες προθεσμία», συνέχισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος: Έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία