ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφέτης Σταμαδιανός στην Προανακριτική: Δεν γνωρίζω τίποτα

Εφέτης Σταμαδιανός στην Προανακριτική: Δεν γνωρίζω τίποτα
ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατάθεση... εξπρές φέρεται να έδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο εφέτης Κωνσταντίνος Σταμαδιανός, ο οποίος είχε κληθεί ως μάρτυρας από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του μάρτυρα διήρκεσε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας, καθώς -όπως ο ίδιος είπε- δεν έχει τίποτα να δηλώσει.

Ο κ. Σταμαδιανός δεν έκανε εισαγωγική τοποθέτηση και όταν ρωτήθηκε, απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις πράξεις που ερευνά η Επιτροπή.

«Δεν έχω καμία γνώση για την διερευνούμενες πράξεις», φέρεται να κατέθεσε.

Θ. Πλεύρης: Έχετε δεχτεί πίεση από Παπαγγελόπουλο; Γνωρίζετε τα περί Ρασπούτιν;

Κ. Σταμαδιανός: Με τον κ. Παπαγγελόπουλο είχαμε συνυπάρξει στο Πρωτοδικείο το 2002. Ουδέποτε έχω επικοινωνήσει ή με έχει πάρει τηλέφωνο. Ό,τι γνωρίζω το γνωρίζω από τον Τύπο και την τηλεόραση. Δεν έχω να καταθέσω κάτι.

Ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε το γεγονός ότι η πλειοψηφία επέλεξε τον εν λόγω μάρτυρα που δεν έχει καμία γνώση, απορρίπτοντας την πρόσκληση δικαστικών λειτουργών, οι καταθέσεις των οποίων κρίθηκαν σημαντικές για τη διερεύνηση της αλήθειας.

Κ. Σταμαδιανός: Δεν είμαι εισαγγελέας. Αρμοδιότεροι να απαντήσουν για αυτούς είναι συνάδελφοί τους.

Κ. Μαρκόπουλος: Εμείς καλέσαμε τους εν λόγω μάρτυρες για να μην πει κανείς ότι δεν καλούμε μάρτυρες.

Δ. Αυγέρη: Μόλις επιβεβαιώσατε ότι είναι προσχηματική η πρόσκληση και ότι η επιλογή δεν έγινε με κριτήριο της διερεύνηση της αλήθειας.

Σπ. Λάππας: Επαναφέρει το θέμα του Ζαγοραίου και Καλούδη. Έχετε μια καταγγελία και δεν καλείτε τους μάρτυρες που προτείνει ο εγκαλούμενος; Κύριε Πλεύρη και κύριοι της ΝΔ, το ολίσθημά σας δεν έχει όρια.

Ο κ. Σταμαδιανός φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι έχει θετική άποψη για τον κ. Ιωάννη Αγγελή και για την κ. Ελένη Ράικου και ότι ουδέποτε άκουσε κάτι αρνητικό για εκείνους όπως και για τους κ.κ. Αθανασίου, Τσατάνη και Κυβέλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη δολοφονία στη Ζάκυνθο: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ μία γυναίκα