ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση των φορτηγών

Βορίδης: Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση των φορτηγών

Με τους επικεφαλής των δανειστών συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Υπουργείου, εκτός από αυτό της απελευθέρωσης των ταξί, το οποίο θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

«Δεν συζητήσαμε καθόλου για τα ταξί. Το ότι δεν ετέθη στην σημερινή συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν παρατηρήσεις», σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τόνισε ότι από την πλευρά των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας το υπουργείο «έχει εν πολλοίς ανταποκριθεί» και δεν έχει σημαντικές και ουσιαστικές εκκρεμότητες.

Αναφορικά με τους αυτοκινητόδρομους, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε την ανάγκη να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά και στην κατεύθυνση αυτή και εκτίμησε ότι σημαντικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τα φορτηγά, ενημέρωσε, όπως είπε, την τρόικα ότι ολοκληρώθηκε στην πραγματικότητα η απελευθέρωση, ενώ τους παρουσίασε το πρόβλημα του φορολογικού «dumping» από γειτονικές χώρες, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πίεση για αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο υπουργός σημείωσε πως είναι ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται κυρίως ζητήματα ανταγωνισμού τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο του θέματος των κρατικών ενισχύσεων.