ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής - Alpha 98,9: Αν είναι αληθείς οι αποκαλύψεις για ΕΟΔΥ, μιλάμε για εγκληματική αμέλεια

Κουρουμπλής - Alpha 98,9: Αν είναι αληθείς οι αποκαλύψεις για ΕΟΔΥ, μιλάμε για εγκληματική αμέλεια

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα της αντιμετώπισης της covid 19, αλλά και για τις προσλήψεις στον χώρο της υγείας 

«Αν αποδειχθεί ότι είναι έτσι, όπως γράφουν οι αποκαλύψεις των εφημερίδων, θα είναι τουλάχιστον εγκληματική αμέλεια γιατί χάθηκαν ζωές», είπε ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στις αποκαλύψεις γύρω από τη διπλή καταμέτρηση των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. Σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη ο πρώην υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι λάθος που δεν προκήρυξε η κυβέρνηση 2000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ όπως είπε από τον Μάιο χάθηκε πολύς χρόνος.

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει μέτρα», υπογράμμισε και πρόσθεσε με νόημα: «Γιατί δεν ανοίγουν τα νοσοκομεία Λοιμωδών; Έπρεπε να γίνουν νοσοκομεία μόνο για covid». Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την υγειονομική κρίση: «οι συνθήκες, που θα έχουμε τότε, θα ανοίξουν την ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων. Δεν είναι αυτό το ζήτημα, προέχει η υγειονομική κρίση αυτή τη στιγμή».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται πολύ δύσκολες καταστάσεις:
«θα περάσει δύσκολα ο κόσμος, θα πεινάσουν, θα χάσουν τις δουλειές τους. με έναν ευρύτερο διάλογο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, είπε για όσα θα προκύψουν μετά το τέλος της πανδημίας. Αν αποδειχθεί ότι παίχτηκαν παιχνίδια και το ανέχτηκαν οι επιστήμονες είναι πολύ σοβαρό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιορτές με αυστηρά μέτρα και χωρίς εστίαση- Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, εποχιακά μαγαζιά