ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ψηλά η σημαία της υπερηφάνειας και σύγκρουση με τους κατακτητές"

"Ψηλά η σημαία της υπερηφάνειας και σύγκρουση με τους κατακτητές"

Όσοι άκουσαν την ομιλία του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, ανέφεραν πως τα συγκεκριμένα λόγια, θα έπρεπε να είχαν βγει από το στόμα του κρυπτόμενου προέδρου της Δημοκρατίας.


Σε ένα κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε μία «πύρινη» ομιλία, μίλησε για «νεοκατακτητές», συμπληρώνοντας πως πρέπει «Να σηκώσουμε τη σημαία της υπερηφάνειας και της σύγκρουσης».

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Να σηκώσουμε σημαία υπερηφάνειας και σύγκρουσης με τους νεοκατακτητές. Να σηκώσουμε το ανάστημα μας. Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι των δανειστών. Εάν η άτακτη χρεοκοπία είναι οδυνηρή, το ίδιο οδυνηρή είναι και η κοινωνική οργή, η κοινωνική έκρηξη.

Ειδικά σήμερα, που φέρνουμε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να τιμηθεί επιτέλους ο Νικηταράς. Αυτός που οι ύπουλοι νεοκατακτητές τον κατέστησαν επαίτη.

Πρέπει να σηκώσουμε την σημαία της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της αγάπης για τον πολίτη. Εμείς στον Πειραιά το κάναμε έμπρακτα, ενάντια σε μνημόνια, παρά την κρίση. Αγκαλιάσαμε κάθε οικογένεια, κάθε παιδί. Στεγάσαμε τους αστέγους χωρίς χαριστικές χρηματοδοτήσεις σαν αυτές που πήραν κάποιοι άλλοι δήμοι που μάλιστα δεν τα κατάφεραν. Η πόλη λάμπει με λιγότερους πόρους. Σεβαστήκαμε και το τελευταίο Ευρώ, εξορθολογήσαμε τις δαπάνες και τα καταφέραμε. Έχει σημασία για την Ελλάδα που ο Πειραιάς τα κατάφερε με τις δικές του δυνάμεις χωρίς να δεχτεί όρους υποτέλειας».