ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μπεγλίτης: Εκλογές από τη βάση ακόμη και με έναν υποψήφιο

Π. Μπεγλίτης: Εκλογές από τη βάση ακόμη και με έναν υποψήφιο

Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση, ακόμη κι αν υπάρχει μόνον μία υποψηφιότητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης απέρριψε το ενδεχόμενο επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, ενώ έκανε λόγο για μια «ανοιχτή και ευέλικτη διαδικασία», καθώς και για «ρευστό χρονοδιάγραμμα».

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Real 97,8», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος συνδέονται με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Τα εσωκομματικά τα είχαμε τρίτα στην ιεράρχηση, το παιχνίδι με το χρόνο και τις ημέρες δεν έχει καμία σημασία αφού έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο Eurogroup» σημείωσε.

Βέβαια, ο κ. Μπεγλίτης αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ διέρχεται μια μεγάλη κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση έχει ως στόχο «την επανασύνδεση με τις κοινωνικές δυνάμεις που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης».