ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Οι πανεπιστημιακοί είναι εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης θεωρώντας τη αναγκαίο κακό

Χρυσοχοΐδης: Οι πανεπιστημιακοί είναι εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης θεωρώντας τη αναγκαίο κακό
INTIME

Αρνητική είναι η στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης, απέναντι στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά τη συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Νωρίτερα, στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υποστήριξε την ίδρυση «πανεπιστημιακής αστυνομίας», σχολιάζοντας πως «η ικανότητα των πρυτανικών αρχών να εφαρμόσουν ένα σύστημα προστασίας και ασφαλείας δεν έχει αποδειχθεί».

Μάλιστα, σχολιάζοντας την πρόσφατη υπόθεση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, είπε για τους πανεπιστημιακούς: «Είναι εθισμένοι στην απειλή κακοποίησης θεωρώντας αυτό ως ένα αναγκαίο κακό. Ίσως η πιο θλιβερή και κραυγαλέα απόδειξη των παραπάνω, είναι ότι στην πρόσφατη βαρβαρότητα της ΑΣΟΕΕ, αυτό το μάθαμε όχι από καταγγελία του πρύτανη ή των αρχών ή κάποιου άλλου, αλλά από την ανάρτηση που έκαναν οι εγκληματίες.

Η εικόνα της ΑΣΟΕΕ συγκλόνισε και αφύπνισε. Το «ως εδώ» είναι μια ομόθυμη κατακραυγή. Μακάρι σε μερικά χρόνια αστυνομία να μη χρειάζεται ούτε μέσα ούτε έξω από τα πανεπιστήμια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο, αλλά πρέπει να υπάρχει έλεγχος. «Έχουν αποτύχει στην αντιμετώπιση της βίας με πρώτα θύματα τους ίδιους. Είναι μία τρύπα στο κράτος δικαίου και η πολιτεία είναι δύο φορές υπεύθυνη αν καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το επίμαχο θέμα» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης και συμπλήρωσε:

«Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, τα κόμματα αντιδρούν στο νόμο και η πλειοψηφία των πολιτών, με περισσότερους από τους μίσους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης συμφωνούν. Ο κόσμος ξέρει, ζει και αντιλαμβάνεται».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την απαγόρευση συναθροίσεων.

«Ο νόμος για τις συναθροίσεις θεωρήθηκε casus belli. Τι έγινε τελικώς; Εμποδίστηκε κάνεις να διαδηλώσει; Εμποδίστηκαν μόνο οι 50-100 να κλείνουν τους δρόμους. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια ή έχουμε το θάρρος να λύσουμε επιτέλους το θέμα, γιατί το θέμα αυτό δεν αντέχεται άλλο και η δημοκρατική μας συνείδηση δεν αντέχει τον ευτελισμό» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός - Ίσως και τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων