ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάγκαλος αναζητεί εξιλέωση μέσω Ρέσλερ

Ο Πάγκαλος αναζητεί εξιλέωση  μέσω Ρέσλερ

Τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ στοχοποίησε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να εξιλεωθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «δεν έχει πρόβλημα με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».


Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος επέκρινες την συμπεριφορά του «Βιετναμέζου αντιπροέδρου της Γερμανίας ο οποίος προσέβαλε χυδαιότατα τον κ. Χρυσοχοϊδη»

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής είπε ότι «Καλά θα κάνει ο κ. Ρέσλερ να βρει άλλους τρόπους για να αποκτήσει ψήφους και επιρροή στον γερμανικό λαό αντί να καλλιεργεί μύθους. Η δημαγωγία και η ψηφοθηρία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», ενώ σημείωσε ότι ο κ. Ρέσλερ του ζήτησε να συναντηθούν αλλά ο ίδιος αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι «δεν τον θεωρώ καλή παρέα. Δεν βλέπω τον λόγο να συναντηθούμε για λόγους κοινωνικούς. Και είμαι κοινωνικός».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέσλερ συνηθίζει να κάνει δηλώσεις εναντίον των Ελλήνων.

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε εαυτόν ως «ευρωπαίο φεντεραλιστή», δηλαδή οπαδό της δημιουργίας των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» που είναι «ένα άλλου είδους πατριωτισμός».

Παράλληλα, επιχείρησε να αποδείξει ότι «εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας» γίνονταν κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις φέρνοντας ως παράδειγμα «την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις μεταφορές»!

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Πάγκαλο λέγοντας «τι εννοούσατε όταν λέγατε ότι είστε ικανοποιημένος με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας… δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης ευκόλως παραχωρεί την εθνική κυριαρχία».

Επιπροσθέτως, απαντώντας στον κ. Πάγκαλο στα περί «Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης» είπε με σκωπτικό ύφος ότι «εσείς φαντάζεστε την Ελλάδα κάπως σαν Λουιζιάνα όπου η πλούσια Καλιφόρνια, η Γερμανία θα μας βοηθά και δεν θα θέτει και όρους. Μιλάτε για πράγματα που είναι στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας… μας βλέπουν ως τα γκαρσόνια της Ευρώπης» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν να μας λένε διαρκώς ανίκανους, τεμπέληδες, ακαμάτες και να θέλετε να συλλειτουργήσετε μαζί τους. Είναι αδιανόητο».