ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της κριτικής του Τσίπρα ο Μητσοτάκης - «Δική του όλη η ευθύνη» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο της κριτικής του Τσίπρα ο Μητσοτάκης - «Δική του όλη η ευθύνη» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Κατευθείαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού στοχεύει η Κουμουνδούρου, που του χρεώνει όλη την πολιτική ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά και την ένταση που επικρατεί στην κοινωνία.

«Στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αποτυπώνεται η αγανάκτηση και η οργή. Επιτρέψτε μου να έχουμε κι εμείς μία εικόνα των δημοσκοπήσεων και μία εικόνα διαφορετική από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας», είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Στη φράση αυτή αποτυπώνονται όλες οι επεξεργασίες που έχει κάνει η Κουμουνδούρου στις μετρήσεις γνώμης. Τόσο σε αυτές που δημοσιεύονται, όσο και στις λεγόμενες κρυφές. Και το συμπέρασμα είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απωλέσει την δυναμική του και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι, πλέον, ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Η διαπίστωση αυτή οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο να εντείνει τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, καθιστώντας τον με αυτόν τον τρόπο ως τον νούμερο ένα υπεύθυνο της αγανάκτησης των πολιτών. Άλλωστε, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορεί να φθαρεί η εικόνα μιας κυβέρνησης, αν πρώτα δεν χάσει την αξιοπιστία του ο επικεφαλής της. Και η αναξιοπιστία -όπως τη χαρακτηρίζουν- είναι το χαρακτηριστικό που θέλουν να προσδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα περίμενα από τον κύριο Μητσοτάκη να βγει και να ζητήσει από τους πολίτες μία συγνώμη για αναποτελεσματικά μέτρα που τους έβαλε να εφαρμόσουν», είπε ο Αλ.Τσίπρας, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει όλη την ευθύνη για τους ως τώρα λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς, απευθείας στον πρωθυπουργό. Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρεται διαρκώς στις «παραβιάσεις» των μέτρων από τον Κ.Μητσοτάκη. Η ανάδειξη της αναξιοπιστίας του – χώρια, βέβαια, από τη διαχειριστική ανεπάρκεια που του χρεώνει.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται σε καθημερινή βάση εναντίον του πρωθυπουργού, αλλά και όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, γεγονός που μαρτυρά στοχευμένη κίνηση από την πλευρά της Κουμουνδούρου. «Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας έλεγε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή και έχουμε 3.500 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι σε λίγο θα ανοίξει η αγορά. Την αγορά που έκλεισαν με πολύ λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους. Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από αυτή τη διαχείριση», είπε σε συνέντευξη της στον Σκάι, η Έφη Αχτσιόγλου.

Λίγο νωρίτερα, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστήριζε πως «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί ως “εμπρηστής” και προβοκάτορας», σημειώνοντας, επίσης, ότι «η στρατηγική αυτή αποτυγχάνει και τον βυθίζει ολοένα περισσότερο σε πολιτικό αδιέξοδο».

Είναι σαφές ότι τόσο ο Αλ.Τσίπρας, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουν να «στοχοποιούν» προσωπικά τον Κ.Μητσοτάκη για όλα, μία τακτική που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.