ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για τα εθνικά θέματα ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Συζήτηση για τα εθνικά θέματα ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα εθνικά θέματα ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

«Τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Συνεχίζονται οι προκλήσεις Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Κύπρο», τονίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, αναφέρεται στις «προκλήσεις των Σκοπίων που σφετερίζονται με κάθε ευκαιρία την ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας, ενώ κλιμακώνονται και οι κινήσεις της Αλβανίας εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρεται και στην ΑΟΖ λέγοντας ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα «παρ’ όλο που πλέον, δημιουργούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου».

Ο κ. Καρατζαφέρης καταλήγει τονίζοντας ότι «σε μια εποχή κατά την οποία συντελούνται μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, συνιστά προτεραιότητα καίριας σημασίας η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία συμμαχιών, που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων.