ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση βουλευτών ΠΑΣΟΚ: Ψηφίστε την Κυριακή

Έκκληση βουλευτών ΠΑΣΟΚ: Ψηφίστε την Κυριακή

Μήνυμα στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής απηύθυναν βουλευτές και στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές Γ. Μαγκριώτης, Χρ. Αράπογλου, Σπ. Βούγιας, Ε. Καϊλή, Β. Γερανίδης, Γ. Αρβανιτίδης αλλά και γραμματείς των οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνθηκε έκκληση σε μέλη και φίλους για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Οι μετέχοντες στη συνέντευξη εξήραν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τη συμπεριφορά και τη στάση του, ιδιαίτερα από τότε που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να αποκαταστήσει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις σχέσεις του κόμματος με την κοινωνία.

«Η αυτονόητη εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποχή από τις εσωκομματικές εκλογές», δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης, στέλνοντας μήνυμα προς τους απογοητευμένους, να προσέλθουν στις κάλπες, παλεύοντας συλλογικά για τη δικαίωσή της.

Αιχμές για το χρόνο αλλαγής ηγεσίας άφησε η Χρύσα Αράπογλου, υποστηρίζοντας ότι η διαδοχή θα έπρεπε να γίνει την επομένη της παραίτησης του Γ. Παπανδρέου από το Μαξίμου. Στα πλαίσια αυτά, χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές «δοκιμασία δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Βούγιας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την κοινωνία, ενώ η Εύα Καϊλή έδωσε έμφαση στα λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε ότι το κόμμα δεν θα πρέπει να απογοητεύσει ξανά.

Βολές κατά της Λ. Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη άφησε ο κ. Γερανίδης, χαρακτηρίζοντας τις επικείμενες εκλογές ως ευκαιρία για νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ.

Στην Α' Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ έχει 54.500 πιστοποιημένα μέλη, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 σε όλο το νομό μετείχαν 65.000 άτομα. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα υποχωρήσει στο 50% της προηγούμενης φοράς.