ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Κάποιοι ειρωνεύονταν όταν έλεγα ότι λεφτά δεν υπάρχουν

Λοβέρδος: Κάποιοι ειρωνεύονταν όταν έλεγα ότι λεφτά δεν υπάρχουν

Αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση ο Γ. Παπανδρέου, άφησε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι ορισμένοι έβλεπαν με ειρωνεία την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων διαπιστώνοντας ότι χρειάστηκε χρόνος για να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα μετά το λεφτά υπάρχουν.

«Είχα αντιδράσει αμέσως πρώτος εγώ ότι δεν υπάρχουν λεφτά γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για να δώσουμε τα βασικά» σημείωσε διαπιστώνοντας ότι «υπήρχε μία ηρεμία στην κυβέρνηση ενώ θα έπρεπε να υπάρχει συνείδηση του κατεπείγοντος.

«Χαίρομαι γιατί τα ρεπορτάζ των εφημερίδων έλεγαν όλο εκείνο το κρίσιμο εξάμηνο ότι υπήρχαν υπουργοί(Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Πάγκαλος), που έλεγαν σε κάθε συνεδρίαση ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα» είπε.

«Ακουγόμασταν περίεργοι τότε, αντιλαϊκοί, σημείωσε εκτιμώντας ότι αν τότε η κυβέρνηση δεν έβλεπε με αντιπάθεια τέτοιες προσεγγίσεις θα θα είχαμε λιγότερο επαχθές μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια επίλυσης του Ασφαλιστικού λέγοντας ότι «τον πρώτο καιρό, όταν έλεγες ότι πρέπει να λύσουμε το ασφαλιστικό δεν ήθελε κανένας.