ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ «κάρφωσε» Παπανδρέου για το έλλειμμα

Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ «κάρφωσε» Παπανδρέου για το έλλειμμα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks για το έλλειμμα του 2009.

Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor κάνει λόγο για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν «Τα Νέα», η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα. Υπάλληλος της Stratfor τον περιγράφει ως «πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση»…

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες.


Ροή Ειδήσεων