ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Ο ταξίαρχος και το «μέσο» για ένα πυροσβεστικό αποκάλυψε την τακτική της κυβέρνησης;

ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις για ταξίαρχο της ΕΛΑΣ
O ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις με αφορμή την υπόθεση του ταξίαρχου που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει ένα πυροσβεστικό όχημα σε χωριό της Αρκαδίας
ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις μετά την καταγγελία για ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που φέρεται να ζήτησε «πολιτικό μέσο» για να στείλει ένα πυροσβεστικό όχημα σε χωριό της Αρκαδίας

Απαντήσεις από τη δικαιοσύνη και την κυβέρνηση μετά την καταγγελία για ταξίαρχο της ΕΛΑΣ ότι ζήτησε «πολιτικό μέσο» για να στείλει ένα πυροσβεστικό όχημα σε χωριό της Αρκαδίας, με αποτέλεσμα να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, παράλληλα, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «μάταια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την διαθεσιμότητα του ταξίαρχου».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει μάλιστα το ερώτημα «αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την διαθεσιμότητα του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η πυροσβεστική στην Αρκαδία.

Αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει αν ο ανώτερος Αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη.

Δραγασάκης: Προτεραιότητα ο επανασχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

«Δυστυχώς οι φωτιές ακόμα κατακαίνε τη χώρα. Και το επείγον είναι η κατάσβεσή τους, επιτέλους, και η άμεση στήριξη των πληγέντων», αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης και τονίζει ότι «η μεγάλη καταστροφή που ζούμε όμως κάνει πλέον τον επανασχεδιασμό για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης απόλυτη αναγκαιότητα και προτεραιότητα για το σήμερα και το αύριο».

Ο βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το ελληνικό σχέδιο «προβλέπει αναδασώσεις 165.000 στρεμμάτων όταν μόνο μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καεί 500.000. Χώρια τα ήδη καμμένα από άλλες χρονιές».

Υπογραμμίζει ότι «παράλληλα με την άμεση βοήθεια στους ανθρώπους που έχασαν σπίτια, δουλειές, επιχειρήσεις, το βιός τους και βλέπουν στάχτες τον τόπο τους, χρειάζεται η εκπόνηση οργανωμένων προγραμμάτων τοπικής ανασυγκρότησης, αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης με διεξόδους εργασιακής απασχόλησης, ανθεκτικές υποδομές και αποκατάσταση καταστροφών». Προσθέτει ότι «ήδη για τα τομεακά προγράμματα υπάρχει το θετικό προηγούμενο με το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «το χρονοδιάγραμμα για την απολιγνιτοποίηση -που είναι απόλυτα αναγκαία αλλά με όρους ασφαλούς μετάβασης- και όλος ο σχεδιασμός πρέπει επίσης να αναθεωρηθούν, όπως δείχνει η οδυνηρή εμπειρία αυτών των ημερών στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας. Και η ιδιωτικοποίηση δημοσίων φορέων ενέργειας πρέπει να σταματήσει». Σημειώνει πως είναι επιτακτικό να υπάρξει δημόσια λογοδοσία, κοινωνική συμμετοχή, διακομματική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση και τον έλεγχο διαδικασιών, στόχων και αποτελεσμάτων και καταλήγει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα δικαίωμα αλλά ούτε πρόσχημα πλέον ν' αγνοεί την πραγματικότητα. Και δεν θα του επιτραπεί ν' αφήσει πίσω του μόνο καμμένη γη και ανθρώπινη δυστυχία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Ο δρόμος της φωτιάς - Το χρονικό μιας ιστορικής καταστροφής που «μαύρισε» τις ψυχές μας