ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαγωμάρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για προεκλογικές προσλήψεις

Φαγωμάρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για προεκλογικές προσλήψεις

Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις εν όψει εκλογών βρίσκονται στο επίκεντρο διαμάχης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τους κ. Βενιζέλο και Ρέππα για παραβίαση του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, καθώς και για βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του κ. Μιχελάκη για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η καταγγελία της ΝΔ αφορούσε Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12 Μαρτίου, με την ιδιότητά του υπουργού Οικονομικών για πρόληψη στα ΕΛΤΑ 2.240 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει ο πρώτος συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.