ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Βουλή LIVE
Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Παρακολουθήστε LIVE τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας.

Από το πρωί της Πέμπτης (07.10) συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής.

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Βουλή:

Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει πως για να υπερψηφίσει τη συμφωνία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν δυο ζητήματα. Πρώτον αν η Γαλλία δεσμεύεται να στηρίξει την Ελλάδα στην υπεράσπιση της ΑΟΖ της. Και δεύτερον κατά πόσο η συμφωνία εκθέτει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε στρατιωτικές αποστολές μακριά από την επικράτεια της Γαλλίας, όπως στο Σαχέλ της Αφρικής.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή δεν θα πάει για να «παίξει» άμυνα, αλλά επίθεση, ανοίγοντας ένα πλήρες μέτωπο με τον πρωθυπουργό για τη συνολική γραμμή της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την κοινωνία εξαιτίας του άρθρου 18Α της Συμφωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Νίκος Παλαιοκώστας: Τα καράβια, τα πεντοχίλιαρα στον αέρα και το «φάντασμα» του αδερφού του

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν