ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χέρια των περιφερειαρχών οι άδειες ταξί

Στα χέρια των περιφερειαρχών οι άδειες ταξί

Στις απαραίτητες αλλαγές των διατάξεων που ρυθμίζουν τις έδρες μέσω των οποίων καθορίζεται ο αριθμός των αδειών ταξί προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης μετά την πρόταση του ΛΑΟΣ για ονομαστική ψηφοφορία και την απειλή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσουν.

Η νέα πρόταση του υπουργού καθιστά ως αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών ταξί το περιφερειακό συμβούλιο ενώ από την ασυγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρείται η Αττική και η Θεσσαλονίκη όπου ισχύουν οι υπάρχουσες διατάξεις.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, το περιφερειακό συμβούλιο θα συνεδριάζει όποτε το κρίνει σκόπιμο προκειμένου να επανακαθορίζει το θέμα ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Με τον τρόπο αυτό «υιοθετήθηκαν» στην ουσία οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν ικανοποιήθηκαν όμως οι ενστάσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ που επιμένουν στην πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αλέκος Χρυσανθακόπουλος εξήγησε: «Επιμένουμε στην ονομαστική ψηφοφορία γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετακυλύουν τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πετά το μπαλάκι στις περιφέρειες επειδή δεν μπορεί να νομοθετήσει».

Επιφυλάξεις για την τελική στάση του ΣYΡΙΖΑ εξέφρασε και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης που είπε ότι «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η νομοθετική γονατογραφία. Γίνεται προσπάθεια να μετατεθεί το μπαλάκι σε περιφερειακό επίπεδο»