ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κάθοδος των αρχηγών

Η κάθοδος των αρχηγών

Τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα κατέλθουν υποψήφιοι κυκλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί αν και ακριβή και επίσημη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, για την ώρα είναι δεδομένη η κάθοδος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στην Α' Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης το 2009 είχε αποσπάσει 7 έδρες, την μια εκ των οποίων είχε παρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και στο Ηράκλειο 5.

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει την Μεσσηνία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η δεύτερη περιφέρεια, στην οποία θα είναι υποψήφιος. Πληροφορίες θέλουν να προσανατολίζεται για ακριτικό νομό.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στην Β' Αθήνας ενώ άγνωστη για την ώρα είναι η 2η περιφέρεια που θα επιλέξει.

Στην Β' Αθήνας και στην Α' Θεσσαλονίκης θα κατέλθει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Α' Αθηνών και σε μια εκ των περιφερειών Αρτας και Καβάλας.

Από εκεί και πέρα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα θέσει υποψηφιότητα στο Ηράκλειο και στην Β' Αθήνας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στα Τρίκαλα και στην Β' Αθήνας.

Στην Β' Αθήνας θα βρεθεί και ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος ενώ αναζητά την 2η περιφέρεια. Τέλος, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών και σε κάποια από τις εκλογικές περιφέρειες της Θράκης, πιθανότατα στην Ξάνθη.