ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Μέσα στην ημέρα το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία

Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Μέσα στην ημέρα το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία
O Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις εξελίξεις των ερευνών γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

O Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις εξελίξεις των ερευνών γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Ως ζήτημα τιμής χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνοντας το μήνυμα ότι «η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα».

Ερωτηθείς για το ποιος ήταν αυτός που δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση για το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το διακύβευμα είναι να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛΑΣ θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για τους 11 της συμμορίας που σκότωσε τον Άλκη λέγοντας ότι «έχουμε να κάνουμε με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών καθώς όπως είπε «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας». «Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίσκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, τέλος, συγκλονισμένος από τη στάση των γονέων του Άλκη Καμπανού για τους οποίους είπε ότι «έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και καρτερικότητας να αντιμετωπίζουν αυτή την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους».

«Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφάσεις για να μη ξαναχαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού» κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Ο ρόλος - μυστήριο του «Αθηναίου» - Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια οι γονείς του και οι δύο τραυματίες φίλοι του

Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από την επίθεση