ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το εαρινό σίριαλ Τσοχατζόπουλου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το εαρινό σίριαλ Τσοχατζόπουλου

"Το εαρινό σίριαλ Τσοχατζόπουλου: διαφθορά και υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος", ανακοινώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολιάζοντας έτσι την υπόθεση της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Το εαρινό σίριαλ της σύλληψης Τσοχατζόπουλου έφερε στο προσκήνιο τη διαφθορά και την υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ που το στηρίζουν, καθώς και τη –διαχρονική- βρόμικη σχέση των εμπόρων όπλων και των κυβερνήσεων", εξηγεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

"Πέρα από το προεκλογικό αστυνομικό θρίλερ που εκτυλίσσεται κάθε βράδυ στα δελτία των 8, η «υπόθεση Τσοχατζόπουλου», όπως και όλες οι πράσινες και γαλάζιες μίζες, αποτελούν σύμπτωμα ενός συστήματος που η δημοκρατία του σταματά στις πόρτες των Υπουργείων και των πολυεθνικών.

Παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού, τα εξιλαστήρια θύματα, την προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τα σκάνδαλα ως μοχλό εκκαθάρισης τμήματος του αστικού πολιτικού προσωπικού, η ουσία παραμένει: η ιδιωτικοποίηση, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η μετατροπή των κοινωνικών αναγκών σε «επενδυτικές ευκαιρίες», η ασταμάτητη κούρσα των εξοπλισμών", ανακοινώνουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιγράφοντας την δικιά τους οπτική για την υπόθεση αυτή.

"Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο σκάνδαλο (το οποίο επιμελώς προσπαθούν να αποκρύψουν) είναι η κοινωνική καταστροφή από τη λιτότητα και την ανεργία στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ και της αποπληρωμής του ληστρικού χρέους. Αγώνας για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τα σκάνδαλα και την εκμετάλλευση, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!", λένε, κλείνοντας την ανακοίνωσή τους.