ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με σποτ, περιοδείες και πρωταγωνιστή τον Τσίπρα η καμπάνια για τις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Με σποτ, περιοδείες και πρωταγωνιστή τον Τσίπρα η καμπάνια για τις εσωκομματικές εκλογές
Σύντομα θα «ανέβουν» στα κοινωνικά δίκτυα τα πρώτα σποτ από την καμπάνια για τις εσωκομματικές εκλογές.
INTIME - ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει μία μεγάλη καμπάνια, στην οποία θα περιλαμβάνονται διαδικτυακά σποτ, αλλά και περιοδείες, στις οποίες θα λάβει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε διάταξη «μάχης» για την επιτυχία της εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση «στήνει» τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για εκείνη τη 15η Μαΐου.

Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει μία μεγάλη καμπάνια, στην οποία θα περιλαμβάνονται διαδικτυακά σποτ, αλλά και περιοδείες, στις οποίες θα λάβει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πότε ακριβώς θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, το γνωρίζει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε, η ημερομηνία τέλεσης τους αποτελεί προνόμιο του -εκάστοτε- πρωθυπουργού. Πάντως, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται σαν να βρισκόμαστε σε μία -παρατεταμένη- προεκλογική περίοδο.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, τις επόμενες 20 ημέρες θα παρακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται με αυτό τον τρόπο. Σύντομα θα «ανέβουν» στα κοινωνικά δίκτυα τα πρώτα σποτ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλούν τους δημοκρατικούς πολίτες να λάβουν μέρος στην εσωκομματικής εκλογική διαδικασία.

Όχι μόνο για να στηρίξουν το κόμμα τους, αλλά και για να δείξουν στην κυβέρνηση ότι το πολιτικό της τέλος και η αλλαγή διακυβέρνησης βρίσκεται προ των πυλών. Επίσης, σκοπεύουν να τονίσουν τη σημασία της παραπάνω πολιτικής πράξης, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που τα υπάρχοντα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα εγγραφούν κατά την ψηφοφορία, θα λάβουν μέρος σε μία εκλογική αναμέτρηση αυτού του είδους – έστω και εσωκομματική.

Η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου, συνολικά, είναι το ένα σκέλος της καμπάνιας που ετοιμάζει η Κουμουνδούρου. Το δεύτερο -και ενδεχομένως σημαντικότερο- αποτελείται από την κινητοποίηση των στελεχών και των μελών του κόμματος. Στόχος της ηγεσίας είναι να μην μείνει πόλη και χωριό σε ολόκληρη την επικράτεια από το οποίο και δεν θα περάσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές, μέλη των καθοδηγητικών οργάνων, αλλά και στελέχη των Οργανώσεων Μελών, έχουν ήδη αρχίσει να καταρτίζουν το σχέδιο δράσης των επόμενων ημερών, αλλά και να «χαρτογραφούν» τις γειτονιές τους, έτσι ώστε να απευθυνθούν σε συμπολίτες τους που γνωρίζουν ότι ψηφίζουν σταθερά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα να ενταχθούν στο κόμμα.

Φυσικά, περιοδείες και προεκλογική κινητοποίηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, δεν νοείται. Οι συνεργάτες του έλεγαν στο Newsbomb.gr ότι ο αρχηγός τους θα είναι ο πρώτος που θα λάβει μέρος σε αυτή την κινητοποίηση. Όχι μόνο γιατί εκείνον θα κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν, αλλά και γιατί πιστεύουν ότι εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο «όπλο» τους απέναντι στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να λειτουργεί ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ