ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΕΒ: Κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές

ΣΕΒ: Κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές

Νέες εκλογές αν δεν υπάρξει μια βιώσιμη κυβέρνηση συνεργασίας με την απαραίτητη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε «ευκταίο» να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης «η οποία θα συμπεριελάμβανε τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση». Ένα τέτοιο σχήμα, εκτίμησε, θα έδινε την ευκαιρία διαμόρφωσης ενός εθνικού διαπραγματευτικού μετώπου, που θα διεκδικούσε νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδος.

«Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται εφικτό. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε ένα τέτοιο βιώσιμο σχήμα, τότε η μόνη λύση είναι μία νέα προσφυγή στις κάλπες», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για «ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας», καθώς οι πολίτες απέρριψαν πρωτίστως «τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση».