ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργισμένος ο Πλεύρης με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα - Περιμένει το πόρισμα, άμεσα η ΕΔΕ

Όργισμένος ο Πλεύρης με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα
Όργισμένος ο Πλεύρης με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα
Intime News

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 49χρονου άνδρα ο οποίος έχασε τη ζωή του αβοήθητος λίγο αφότου είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θάνατο του 49χρόνου άνδρα στην Πάτρα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ζήτησε «κατεπείγουσα έρευνα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν» έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση και περιμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για τον θάνατου του 49χρονου και στη συνέχεια αναμένεται να διατάξει ΕΔΕ.

Την ίδια στιγμή, πηγές του νοσοκομείου τόνιζαν στο Newsbomb.gr ότι ο άτυχος άνδρας δεν πέθανε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο αλλά μερικές ώρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Οι ίδιες καταγγελίες, αναφέρουν ότι τον ενημέρωσαν πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του πρότειναν να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγη ώρα αργότερα ο 49χρονος εξέπνευσε.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η νοσηλεύτρια, παρόλο που δεν έχει δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι δεν κάλεσε τον γιατρό καθώς υποστήριξε ότι η περίπτωση ήταν ένα ακόμη συνηθισμένο περιστατικό.

Ο άτυχος 49χρονος

«Μου έμεινε σε τρία λεπτά στα χέρια, καθ' οδον προς το Ρίο»

Ο αδερφός του 49χρονου, μιλώντας στο star.gr καταγγέλλει ότι στον «Άγιο Ανδρέα» δεν τον εξέτασαν: «Πήγε στον Άγιο Ανδρέα και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον Άγιο Ανδρέα για να τον πάει στο Ρίο».

«Μετά από 5 χλμ λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον Άγιο Ανδρέα δεν του πήραν ούτε την πίεση, κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει; Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά», είπε και πρόσθεσε:

Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο».

Τι απάντησε η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι' αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».