Δημοσκόπηση Marc: Παραμένει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με 8,7% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.
δημοσκόπηση
Στις 8,7 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη Marc
Φωτογραφία αρχείου / InTime
2'

Αποτίμηση των παρουσιών Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αλλά και εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου των πολιτών μετά τα προγράμματα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημοσκόπηση της Marc η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μικρή κάμψη σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας ερευνών παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 32,8%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24,1%. Η διαφορά των δύο, συνεπώς, εντοπίζεται στις 8,7 μονάδες.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,4% ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το κόμμα που θα έπιανε το όριο για την είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 4,1% ενώ οριακά εκτός βρίσκεται το Μέρα 25 με 2,8%. Ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι η επιλογή «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 3,7%, ποσοστό που θα έδινε κοινοβουλευτική παρουσία…

Πέρα από την πρόθεση ψήφου, οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν την παρουσία των δυο πολιτικών αρχηγών, Μητσοτάκη και Τσίπρα, στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να κερδίζει τη μάχη καθώς συγκέντρωσε υψηλότερα ποσοστά στις θετικές γνώμες, συγκριτικά με αυτά που συγκέντρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το 52,1% έκρινε θετικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ μόλις το 34,7% είδε θετικά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Σχετικά με τις εξαγγελίες των δυο, το 45% εξέφρασε ικανοποίηση για αυτές του πρωθυπουργού, ενώ σχετικά με το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 42,1% σε αντίθεση με το 31,0% του Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 48,6% ενώ δεύτερος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 35,3%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ο επόμενος με 27,6%, τον ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 23,8% ενώ 16,4% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο στο τιμόνι της χώρας», το 48,5% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 31,1% τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι ο τουρκικός λαός είναι εχθρικός το 72,2% απάντησε αρνητικά ενώ το 25,2% απάντησε θετικά.

Η ταυτότητα της έρευνας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή