ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές παρεμβάσεις για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Πολιτικές παρεμβάσεις για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Άμεση λύση στο πρόβλημα χιλιάδων καρκινοπαθών, ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην χορήγηση των φαρμάκων του ζητούν τα πολιτικά κόμματα.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και του ζήτησε «να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες».

Διάβημα στον κ. Πικραμμένο πραγματοποίησε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περισσού. Συγκεκριμένα, η κ. Παπαρήγα ζήτησε «να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη κυβέρνησης. «Αν υπήρχε κυβέρνηση, θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» τόνισε σε παρέμβασή του σημειώνοντας ότι αφού η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, «απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα».