ΕΛΛΑΔΑ

Πώς και πότε θα επαναλειτουργήσουν τα τρένα - Νέα συνάντηση Γεραπετρίτη με σιδηροδρομικούς

Σιδηρόδρομοι
Eurokinissi

Στόχος της συνάντησης, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, είναι να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου

Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου είχε τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στόχος της συνάντησης, είναι να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, οι εργαζόμενοι έθεσαν το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Σχετικές ειδήσεις

Hellenic Train: Ανακοίνωσε δρομολόγια με λεωφορεία για «ορισμένες διαδρομές»

Η Κατερίνα Καινούργιου «φωτογράφισε» τηλεφωνική επίθεση από τον Άρη Πορτοσάλτε για τα Τέμπη

Τέμπη: «Ο Θεός με φώτισε και δεν έστειλα τον προαστιακό» - Τι έλεγε η σταθμάρχης Νέων Πόρων