ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Κόβει κάθε συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Κόβει κάθε συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Εκλογές 2023: Κάθε συζήτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας κόβει η Κουμουνδούρου, απορρίπτοντας επί της ουσίας τον όρο που έχει θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή της απλής αναλογικής και προοδευτική κυβέρνηση θα σχηματιστεί και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός». Αυτό αναφέρουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όποιον τους αναφέρει τα λεγόμενα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Και δεν το λένε μόνο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αλλά και δημόσια. Και μάλιστα, στελέχη από όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Κώστας Ζαχαριάδης – με τον τελευταίο, μάλιστα, χθες στο Action 24 να σημειώνει ότι θεωρεί αδιανόητο το να μην είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επομένως, η όλη συζήτηση επί των όρων Ανδρουλάκη, δεν φαίνεται καν να μπαίνουν στο τραπέζι από την Κουμουνδούρου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι «καίνε» το σενάριο της συνεργασίας. Κάθε άλλο, θεωρούν ότι το δυναμώνουν.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση η οποία θα είναι πολύχρωμη, διότι θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θα είναι πολύχρωμη όχι μόνο στη βάση των κομμάτων που θα την απαρτίζουν, αλλά και στη βάση των πολλών και διαφορετικών τάσεων, απόψεων, καταγωγών που έχει η κοινωνία μας», είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «θέλουμε λοιπόν μια κυβέρνηση η οποία πάνω απ’ όλα βεβαίως θα είναι συνεργασίας, αλλά πάνω απ’ όλα θα είναι κυβέρνηση βασισμένη σ’ ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο, προοδευτικό, για να επιχειρήσει τις πολύ μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», δίνοντας έτσι το στίγμα για το αύριο που οραματίζεται.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Η στρατηγική Τσίπρα στο δρόμο προς τις κάλπες

Εκλογές 2023 - ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για συμπλήρωση νομοθεσίας που καταργήθηκε

Εκλογές 2023 -Τσίπρας: Προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων