ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετακίνητος ο Θάνος Πλεύρης: «Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα και δεν θα το ψηφίσω»

Αμετακίνητος ο Θάνος Πλεύρης: «Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα και δεν θα το ψηφίσω»
In Time

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, επανέλαβε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Αρχικά, επεσήμανε πως «δεν πρέπει να γίνει παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο. Τέτοια υποχρέωση δεν έχουμε ούτε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου, γιατί έχει δώσει πλήρη ελευθερία στα κράτη – μέλη, ούτε προφανώς από το Ελληνικό Σύνταγμα, και οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να περιοριστούν στο αστικό πλαίσιο, γιατί, παρέμβαση που μπαίνει στο οικογενειακό πλαίσιο ουσιαστικά αλλάζει μια μορφή οικογένειας, δηλαδή πλέον έχουμε παιδί με δύο μαμάδες και κανέναν μπαμπά, και δύο πατεράδες και καμία μαμά. Αυτό λοιπόν το πλαίσιο για μένα δεν πρέπει να πειραχτεί».

Σε ερώτηση για τον αν θα το καταψηφίσει ή θα απέχει, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως «εγώ, διαφωνώ με το νομοσχέδιο και δεν το ψηφίζω. Θα τοποθετηθώ στη Βουλή για το αν θα το καταψηφίσω τελικά ή εάν θα απέχω» πρόσθεσε.

«Έχω αποφασίσει αλλά θα το πω από το βήμα της Βουλής. Δεν περιμένω. Έχω αποφασίσει από την πρώτη στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ για να συμπληρώσει πως «αποκλείεται (να το ψηφίσω) και το έχω πει και πριν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όχι από άποψη προσβολής αλλά από άποψη ότι άκουγα ένα διάλογο από κάποιους τελείως λανθασμένα ότι συμφωνώ με τον γάμο, διαφωνώ με την τεκνοθεσία. Αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα. Ο γάμος συνεπάγεται μια σειρά από συνέπειες».