Ευρωεκλογές 2024: Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε

Με λίγα μόλις κλικ μπορείς να μάθεις σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζεις
Ευρωεκλογές 2024: Δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε
Eurokinissi
1'

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών με το πού ψηφίζουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι πλέον διαθέσιμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από σήμερα, Παρασκευή (24/05), υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Μπορείτε να αναζητήσετε την ψηφιακή πλατφόρμα ΕΔΩ

Ο κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Συγκεκριμένα, όσοι/ες έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Σημειώνουμε πως υπάρχει και η δυνατότητα για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά να κάνουν χρήση της πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο). Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή