ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε στο Βερολίνο

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα – Σόιμπλε στο Βερολίνο

Με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, καθώς επίσης και στο περιεχόμενο του νέου «πακέτου» των 11,6 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να υπάρξει στον σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά και στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Ο Γ. Στουρνάρας αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της επιμήκυνσης, ζητώντας παράλληλα συνέχιση της χρηματοδότησης.

Ο κ. Σόιμπλε με δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει επιπλέον χρήματα αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Το ίδιο αναμένεται να πει αύριο και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Στο εσωτερικό, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να «κλειδώσει» στις λεπτομέρειές του το «πακέτο» των 11,5 δις ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών έχει παρουσιάσει το βασικό σενάριο και σε αυτό ο Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης αναμένεται να κάνουν τις τελικές τους προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι κοστολογημένες, ώστε να τεθεί υπόψη της τρόικας που φτάνει στην Αθήνα.