ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγώνας δρόμου για την εκταμίευση της δόσης

Αγώνας δρόμου για την εκταμίευση της δόσης

«Κλειδώνουν» τα μέτρα μέχρι την Τετάρτη και φτάνουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Με το «αγκάθι» των εργασιακών να παραμένει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά αγώνα δρόμου ώστε να κλείσει όλο το πακέτο των μέτρων και το μεγαλύτερο κομμάτι των διαρθρωτικών μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο στοχεύουν να κλείσουν άμεσα όλες οι «τρύπες» του «3ου Μνημονίου» με σκοπό να προχωρήσει το συντομότερο η ψήφιση του.

Στο Μαξίμου δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, γιατί όπως τονίζεται κάτι τέτοιο ενδεχομένως να θέσει ακόμα και σε κίνδυνο την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.

Ο πρωθυπουργός ευελπιστεί σε μια συμφωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να ακολουθηθεί κοινή στάση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στη Βουλή, με σκοπό να αποκλειστεί το ενδεχόμενο χαλαρής ψήφου και διαρροών.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι πιθανότατα να συναντηθούν αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Σαμαράς σε υπουργούς: Τελειώστε μέχρι τέλος της εβδομάδας

Ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό πολύωρο «μίνι» υπουργικό στο Μαξίμου ζήτησε από τους υπουργούς του, να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Αθήνα μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν επιβεβαίωνε τις πληροφορίες, που έφτασαν από τις Βρυξέλλες, ότι την Παρασκευή θα γίνει έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, ωστόσο, Πέμπτη και Παρασκευή, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν κανονικά οι συνεδριάσεις του euroworking group ως προπαρασκευαστικές για τη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησης από την τρόικα.

Με τα δεδομένα αυτά, ο πρωθυπουργός εκτιμά, πως μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή και θα ψηφιστούν με διαδικασίες «fast track», ακόμη και εάν αυτό «κοστίσει» στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Θα προχωρήσουμε για να σωθεί η Ελλάδα

Θέμα χρόνου η συμφωνία - Πιο γρήγορα η δόση στην Ελλάδα