ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ στους Δήμους

Χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ στους Δήμους

Τις δεσμεύσεις του στο ακέραιο τηρεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης χρηματοδοτώντας τους Δήμους για την ολοκλήρωση έργων.

Μετά την εκταμίευση των 150 εκ. ευρώ για επενδυτικές δραστηριότητες των δήμων (ΣΑΤΑ), με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κατανέμονται 101.652.000 ευρώ για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες των ΟΤΑ και 10 εκ. ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.

Το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί με νέα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για αποπληρωμή έργων του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ” και άλλες δράσεις που καθορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

«Η κυβέρνηση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, προχωρά στη χρηματοδότηση των Δήμων με τα 150 εκ. ευρώ της ΣΑΤΑ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ημιτελή έργα και να ξεκινήσουν καινούρια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Η πολιτική μας αυτή συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και ενισχύει την κινητικότητα των τοπικών οικονομιών δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ρευστότητα σε μια εποχή όπου οι τοπικές κοινωνίες το έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο υπουργός.