ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Παπούλια στους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Μήνυμα Παπούλια στους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ είχε στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα έπειτα από πρόσκληση του γερμανού ομόλογού του, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου για την Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Γκάουκ τόνισε ότι συμπολίτες του είναι στο πλευρό των Ελλήνων, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη του στις προσπάθειες των Ελλήνων.

«Η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας» δήλωσε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας . «Η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης» είπε, τονίζοντας παράλληλα πως «σε καιρούς κρίσης, αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις «στο εξής, θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία», ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα «έχουν αλλάξει πολλά, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα».

Αναφερόμενος στις ευκαιρίες επενδύσεων, διαβεβαίωσε «τους Γερμανούς επιχειρηματίες ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».