ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμίρης Κατάρ: Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές

Εμίρης Κατάρ: Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές

Σοκ προκάλεσε στους κατοίκους της Ιθάκης το τελευταίο μήνυμα του εμίρη του Κατάρ, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την αγορά ενός συμπλέγματος νησιών στην περιοχή.


''Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές'' είπε στο Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ, ανακοινώνοντάς του την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το νησί Οξυά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Όπως δημοσιεύει η Real News ο γνωστός πια σε όλους Αλ Θανί είχε εκφράσει ενδιαφέρον για ακόμη δύο νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων αλλά διαπίστωσε πως δε μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια, καθώς υπάρχουν δασικές εκτάσεις. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ιδιαίτερα ομιχλώδες με αποτέλεσμα αντί για επενδύσεις να φύγει... τρέχοντας.

''Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν'' συμπλήρωσε και εξαφανίστηκε. ''Για όλα τα νησιά ο εμίρης είχε καταβάλει προκαταβολές και η αγορά βρισκόταν στο τελικό στάδιο μεταβίβασης. Εκκρεμούσαν κάποιες άδειες από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας'' επισημαίνει ο κ. Κασσιανός.

''Για την Οξυά έδινε 4.900.000 ευρώ και τον ενδιέφεραν επίσης τα νησιά Μάκρη και Γαία. Τα νησάκια Προβάτι, Απάσα, Σωρός, και Πιστρός ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη και είχαμε ακούσει ότι ζητούσε για όλα 3.500.000 ευρώ'' αναφέρει περιγράφοντας το ενδιαφέρον του εμίρη του Κατάρ.

''Ο εμίρης ήθελε να χτίσει ένα παλάτι, αλλά δε μπορούσε να βγάλει άδεια δόμησης, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση'' αποκαλύπτει ο δήμαρχος Ιθάκης και προσθέτει: '' Ο Αλ Θανί μας υποσχέθηκε ένα μεγάλο δώρο για το νησί αλλά ποτέ σε μάθαμε τι ήταν αυτό. Είχε πει ότι θα έφερνε νερό που δεν έχουμε, όμως όλη η υπόθεση κόλλησε στο δασαρχείο Κεφαλλονιάς''.