ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει ο Βενιζέλος

Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει ο Βενιζέλος

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στελεχών του Κινήματος

Πυρά κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή τον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Επιτροπή, που οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής τους Μ. Κοππά.

«Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές», εκτίμησε ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζοντας πως δεν του αρέσει ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτοί που είδε στο συνέδριο, ούτε αυτά που άκουσε, αλλά ούτε και ο σημερινός του πρόεδρος.

«Είναι απαράδεκτο», σχολίασε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας πως «η Μ. Κοππά είναι μια δοκιμασμένη επιστήμονας, με ιστορία στο πανεπιστήμιο και στον πανεπιστημιακό συνδικαλισμό».

Ο κ. Πάγκαλος έστρεψε τα βέλη του και κατά όσων εκλέχτηκαν στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. «Πραγματικά, στην Κ.Ε. έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Είχες την αίσθηση, ιδιαίτερα από κάποιες ομάδες νεολαίων ότι ήσουν σε άλλο κόμμα. Ότι ήσουν εκεί για να εξοντωθείς, για να βληθείς, για να απομονωθείς και για να εξαφανιστείς», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

«Κάποιοι έκαναν εκεί την κλασική δουλειά που γίνεται στα μικρά κόμματα. Το "όλον" ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα και θα γίνει ακόμη μικρότερο, εάν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία», εκτίμησε καθώς, όπως είπε παραμένουν στις ίδιες θέσεις, οι ίδιοι άνθρωποι «που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 8% και το πάνε παρακάτω».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε πρώην στέλεχος της Νεολαίας που «διοργάνωνε επί σειρά στελεχών νοθεία, για να στείλει άλλους αντιπροσώπους από αυτούς που θα είχαν εκλεγεί αν είχαν γίνει κανονικές διαδικασίες». «Δεν αφορά τον κ. Ανδρουλάκη αυτό», ξεκαθάρισε, «είναι ένα άλλο, κατάπτυστο στέλεχος, που ήταν εκεί, συμμετείχε στο συνέδριο και εξελέγη στην Κ.Ε.».