Θλίψη για τον χαμό του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου

NEWSBOMB

Θλίψη για τον χαμό του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου

Σοκ προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο ο αιφνίδιος θάνατος του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου, ο οποίος νοσηλεύονταν στην εντατική του Νοσοκομείου «Υγεία».

Ο Βολιώτης πολιτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές και παρέμεινε κλινήρης, όμως λόγω της επιβάρυνσης του οργανισμού του σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 χρόνων. O Αθανάσιος Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και ήταν παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Δανάη Τσότση έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά, τον Σταυρή, επίσης Πολιτικό Μηχανικό και τη μικρότερη Ροδόπη.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το 1993 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εκλέγουν πρώτο βουλευτή Μαγνησίας. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 επανεκλέγεται πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Oι πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες του Α. Νάκου

Μετά τις εκλογές του 1993, αναλαμβάνει Πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας. Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετείται αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. αναλαμβάνει Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παραμένει έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, σχεδιάζει και εφαρμόζει το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», που έδωσε στους δήμους της χώρας περισσότερα από 13.000 έργα.
Ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, το φυσικό αέριο στα σχολεία, το εθνικό δημοτολόγιο, οι κοινωνικές δομές των δήμων είναι καινοτόμες πολιτικές, που φέρουν τη σφραγίδα του.

Το 2008 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα και επιτυγχάνει το κλείσιμο 2.500 παράνομων χωματερών σε όλη τη χώρα και την αντικατάστασή τους από σύγχρονους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αναλαμβάνει Πρόεδρος του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στην Αθήνα με την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν. Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 εκλέγεται Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεκλέγεται κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

Θλίψη για τον χαμό του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου
01
Θλίψη για τον χαμό του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved