ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Τίθεται θέμα επανεξέτασης του Ι. Διώτη

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Τίθεται θέμα επανεξέτασης του Ι. Διώτη

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επανάκλησης του κ. Διώτη στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μετά από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που έγινε στον φορητό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, στον φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη συνδέθηκαν τρία USB με δεδομένα της λίστας, και όχι δύο όπως ήταν μέχρι σήμερα γνωστό, δηλ. αυτό που έδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη και το αντίγραφο που έφτιαξε ο ίδιος και παρέδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθό, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δήλωσε ότι τίθεται θέμα επανεξέτασης του κ. Διώτη, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα νέα αυτά δεδομένα. «Ταράσσονται πάλι τα νερά από αυτήν την ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι θα σταλεί στην επιτροπή πριν από τις 10 Ιουνίου, όπως έχει ανακοινωθεί, και πιθανότατα εντός του Μαΐου.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά επισήμανε ότι θα ήταν λάθος να μην υπάρξει ένα κοινό πόρισμα στο τέλος των εργασιών της επιτροπής.