ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθάρισμα… λογαριασμών για Βενιζέλο – Παπανδρέου

Ξεκαθάρισμα… λογαριασμών για Βενιζέλο – Παπανδρέου

-Αμφισβητεί τα αποτελέσματα των οικονομικών ελέγχων ο Γ. Παπανδρέου

-Ζήτησε να ελεγχθούν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και πριν το 2004

Αμοιβαίες εξηγήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ έδωσαν Ευ. Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Βουλή.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, ενώ κανένας από τους δυο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ μετά τη «μαύρη τρύπα» που προέκυψε από τον οικονομικό έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αμφισβήτησε εμμέσως τα αποτελέσματα των ελέγχων και ζήτησε να τα δει ο ίδιος από κοντά. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ψευδή τα όσα του προσάπτουν για διασπάθιση του κομματικού χρήματος και ζήτησε τη βοήθεια του Ευ. Βενιζέλου ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ότι όλη η επίθεση που υφίσταται δεν αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αλλά «είναι ένα αμιγώς πολιτικό θέμα» που έχει ως στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, χωρίς όμως να διαψεύσει ή να υποβαθμίσει τα πορίσματα του ελέγχου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος και πριν το 2004, μιας και ο κ. Παπανδρέου άφησε υπόνοιες για το ταμείο που παρέλαβε από τον Κ. Σημίτη.