ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Η ώρα των εισαγγελέων

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Η ώρα των εισαγγελέων

Επιμένει ο Άκης στην κλήση Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλου και Πάγκαλου

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μαζί με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ δικάζονται και άλλοι 18 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους η σύζυγός του κ. Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν και ο εξάδελφός του Ν. Ζήγρας.

Η κόρη του και η πρώην σύζυγός του δεν παρέστησαν για δεύτερη φορά στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκαν μέσω των δικηγόρων τους.

Το δικαστήριο καλείται σήμερα να αποφασίσει επί των ενστάσεων της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αφού η κατηγορία της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί.

Με την ένσταση, συντάχτηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του Α. Τσοχατζόπουλου.

Σήμερα οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου θα κληθούν να απαντήσουν στην ένσταση του πρώην υπουργού περί εξάλειψης του αξιόποινου του αδικήματος.

Ο πρώην υπουργός επιχειρεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη του γι’ αυτό και επιμένει ότι θα πρέπει να κληθούν πρώτα ως μάρτυρες τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ, που ενέκριναν τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά, δηλαδή ο κ. Κώστας Σημίτης, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Πάντως χθες το δικαστήριο απέρριψε την πρώτη ένσταση της υπεράσπισης για την μη παράσταση του ελληνικού δημοσίου στη δίκη. Οι δικαστές έκριναν ότι νόμιμα παρίσταται το ελληνικό Δημόσιο που ζητεί αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη από τους κατηγορούμενους.

Διαβάστε επίσης:

Από τη Βασίλω του χωριού στη Βίκυ του Κορυδαλλού

Ο Άκης καλεί και πάλι Σημίτη, Γιώργο, Βενιζέλο και Πάγκαλο

Διεκόπη η δίκη Τσοχατζόπουλου για την Πέμπτη το πρωί