ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον επιχειρηματία Σαμπί Μιονί

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον επιχειρηματία Σαμπί Μιονί

Δύσκολα τα πράγματα για το διαχειριστή του fund CMA

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ελληνοισραϊλινό επιχειρηματία Σαμπί Μιονί, ο οποίος έγινε γνωστός από την τροπή της υπόθεσης με την περίφημη Λίστα Λαγκάρντ και την προσπάθεια συγκάλυψης που φέρεται να προσπάθησε να κάνει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υβριστής του Πρωθυπουργού και το Ευάγγελου Βενιζέλου, που διέσυρε τη χώρα μας και το ΣΔΟΕ με ψεύδη στις αρχές των ΗΠΑ, φαίνεται πως αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς το ένα χτύπημα διαδέχεται το άλλο. Αρχικά, ο κ. Μιονί φάνηκε "άτυχος" μιας και είχε τα χρήματα του στη μοναδική ελβετική τράπεζα (HSBC) από την οποία εκλάπησαν στοιχεία καταθετών, ενώ έπειτα έπεσε στην περίπτωση όπου τα ελληνικά ΜΜΕ πίεσαν τις Αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, λόγω της εμπλοκής Παπακωνσταντίνου.

Το τρίτο χτύπημα και μάλλον ισχυρότερο έρχεται στις 14 Μαΐου, όπου το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. αναμένεται να εγκρίνει την άμεση επανεξέταση των φορολογικών συμφωνιών με τους φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Άγιο Μαρίνο, Ανδόρα κλπ). Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί, όλες οι φορολογικές αρχές των χωρών μελών, θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ανταλλάσουν στοιχεία για υφιστάμενους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και για όσους έκλεισαν... βιαστικά.

Την ίδια μέρα πάντως, αναμένεται να λάβει και το μαντάτο για την κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του ενώπιον της πάντως, να θεωρείται αμφίβολη.