ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος εναντίον Σαμαρά και Κουβέλη

Βενιζέλος εναντίον Σαμαρά και Κουβέλη

Λεκτικές επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών του εταίρων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση για ακόμα μία φορά στους άλλους δύο κυβερνητικούς του εταίρους εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε κατά τη συνεδρίαση να βγάλει από πάνω του τη "ρετσινιά" που του προσάπτουν πως είναι συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας και για το λόγο αυτό εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των άλλων δύο, σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του.

Η κίνηση Βενιζέλου πάντως, ήταν μία ακόμα προσπάθεια να συνεχίσει τη ρητορική του περί ενός αδικημένου ΠΑΣΟΚ που πλήττεται περισσότερο από όλους από τη συγκυβέρνηση, επιρρίπτοντας ευθύνες στα άλλα δύο κόμματα. Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως "όσοι δημιουργούν ένα επικίνδυνο αφελές στερεότυπο περί ενός πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμα του, διότι όλα ήταν χάλια πριν το σχηματισμό της κυβέρνησης αυτής και τώρα η χώρα πορεύεται στο ρυθμό του Μνημονίου που είχαν καταγγείλει εξ' αρχής", παίζουν μυωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια. Από το στόχαστρο του πάντως, δεν ξέφυγε ούτε ο Φώτης Κουβέλης, τον οποίο χαρακτήρισε "συμπαθή εταίρο", ο οποίος απολαμβάνει μία γενική ασυλία γιατί προσφέρει το πρόσχημα της αριστερής συμμετοχής και μετά είναι το ιστορικό θύμα που παίρνει όλο το βάρος πάνω του.

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινήθηκε όλη η ηγετική ομάδα, με τη Φώφη Γεννηματά μάλιστα να ζητά νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων. Φυσικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αναρωτηθεί πριν κάνει τις δηλώσεις, κατά πόσο τηρήθηκε η πρώτη, για να μπορεί κανείς να ζητήσει και δεύτερη.