ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί οι προσθήκες της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί οι προσθήκες της Ν.Δ.

Οξεία ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο άκουσμα της πρόθεσης της Ν.Δ. να εισάγει προσθήκες στο υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον ρατσισμό.

«Αδύναμη να εξηγήσει ακόμα και στους κυβερνητικούς της εταίρους την υπαναχώρησή της για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τον ενταφιασμό του με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, η Ν.Δ. επιδίδεται σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς ερασιτεχνικής φύσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η υιοθέτηση εκ μέρους του κυβερνητικού κόμματος της ατζέντας και των θέσεων της Χρυσής Αυγής, που εκθέτουν και διεθνώς τη χώρα, δεν κρύβεται πίσω από προσθήκες στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, στις οποίες σύρθηκε με η Ν.Δ., αλλά κάθε άλλο παρά επαρκείς είναι στη σημερινή συγκυρία για να απαντήσουν στην άνοδο της ρατσιστικής βίας».

«Για το κόμμα, όμως, που έχει κάνει σημαία του τη θεωρία των δύο άκρων, αυτά είναι ψιλά γράμματα», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε και στους δύο μικρούς κυβερνητικούς εταίρους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τελώντας υπό μνημονιακή ομηρεία, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική συνοχή, παραδεχόμενοι έτσι το πλήρες στρατηγικό τους αδιέξοδο».

«Η πρόταση νόμου που από κοινού καταθέτουν τα δύο κόμματα, αλλά και η ξεχωριστή πρόταση νόμου της ΝΔ, όχι μόνο δεν κρύβει τις αντιφάσεις και τα κυβερνητικά αδιέξοδα, αλλά τα αναδεικνύει στο έπακρον», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.