ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό

Αιχμές ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό

Αιχμές κατά των κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αφήνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία. Όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, ενώ μπλέκει κι άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διαθέτει η χώρα είναι ισχυρό», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «μόνο βελτιωτικές προσθήκες χρειάζεται για επικαιροποίηση. Και προσθήκες καταθέτουμε. Με τρόπο σαφή και ενωτικό».

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει σφάλμα το ότι «υποτιμάμε αυτό που ήδη υπάρχει, πολύ περισσότερο που η Ελλάδα προηγήθηκε πολλών άλλων χωρών σε αντιρατσιστική νομοθεσία», ενώ τονίζει ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα το «αντί να νομοθετούμε ενωτικά κατά των νεοναζί, διχάζουμε τον ελληνικό λαό».

«Είναι φανερό ότι κατατέθηκαν προτάσεις που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν! Και είναι το πιο μεγάλο σφάλμα, αντί να απομονώνουμε τους νεοναζί, τους δίνουμε επί πλέον προσχήματα», επισημαίνεται.

«Αυτή η συζήτηση κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας. Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.