ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροϊκανότεροι της Τρόικας

Τροϊκανότεροι της Τρόικας

Το κατάντημα μιας πολιτικής τάξης που δίνει διαπιστευτήρια στην τρόικα, με αφορμή την μεθοδευμένη κατάργηση απαγόρευσης πλειστηριασμών.

Στη Βουλή χθες, η κυβέρνηση προσπάθησε να ''μαζέψει'' τη γκάφα του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ.Σκορδά, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Στην πραγματικότητα, το θέμα δεν το είχε ανοίξει ο κ. Σκορδάς αλλά για όσους θυμούνται καλά ο κ. Μάκης Βορίδης που είχε τοποθετηθεί ανοιχτά και δημόσια υπέρ της κατάργησης του μέτρου.

Οι δανειστές είναι αυτοί που πιέζουν εδώ και καιρό προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έχοντας τις δικές τους εμμονές με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και την ατομική ιδιοκτησία ακινήτων, που την θεωρούν υπέρμετρη.

Παράλληλα όμως εδώ και καιρό εξελίσσεται μία άλλη μεθοδευμένη και δόλια προσπάθεια αναδιανομής της ακίνητης περιουσίας.

Δεν αναφερόμαστε στην υπερφορολόγηση, που σταδιακά απαξιώνει αυτή την περιουσία και οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες να εκποιούν τα ακίνητά τους, σε τιμές μικρότερες της αξίας τους αλλά στην απροκάλυπτη προσπάθεια ξένων, κυρίως Γερμανικών funds, να βάλουν στο χέρι ακίνητα που ανήκουν σε δανειολήπτες.

Οι συγκεκριμένοι, όπως πρώτο αποκάλυψε το newsbomb.gr, αγοράζουν κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς να τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς να ενημερώνονται οι δανειολήπτες ότι το δάνειο τους το έχουν πλέον εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων και όχι οι τράπεζες που τους το χορήγησαν.

Μέσα από αυτή τη μεθόδευση προκύπτουν ευθύνες για τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές και ιδιαίτερα για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο που κωφεύει, παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Μιχελάκη ενώ έχει προκληθεί και δημόσια από τον κ. Μ. Καρχιμάκη.

Στην πραγματικότητα, εξελίσσεται ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιανομής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, πολλά ακίνητα θα αλλάξουν χέρια την επόμενη πενταετία.

Είναι όμως και θλιβερό το θέαμα μιας πολιτικής τάξης, ορισμένα μέλη της οποίας διαγκωνίζονται για το ποιος θα αποδειχθεί τροϊκανότερος της τρόικας.

Άλλοι για να γίνουν υπουργοί και άλλοι για να παραμείνουν υπουργοί.

Όλοι αυτοί θεωρούν και εν μέρει έχουν και δίκιο, ότι η πραγματική πηγή εξουσίας και ισχύος στην Ελλάδα είναι η Τρόικα, η Task Force και κάποιοι το πάνε ακόμα πιο μακρυά και φτάνουν μέχρι τη Γερμανική πρεσβεία και τα γερμανικά ιδρύματα που άρχισαν να επαναλειτουργούν στην Ελλάδα και να κάνουν αισθητή την παρουσία και τη δραστηριότητά τους.

Θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν αρεστοί και επιλέξιμοι σε όλους αυτούς, προκειμένου να ανελιχθούν πολιτικά.

Κάποιοι μάλιστα έχουν διαμορφώσει τη δική τους πολιτική ατζέντα, αγνοώντας και αυτόν ακόμα τον Πρωθυπουργό και εμφανίζονται ''πρόθυμοι'' και έτοιμοι να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση των δανειστών.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Μαξίμου μετά τη «γκάφα» Σκορδά